making of impressie sport fotoshoot TTV Hilversum

Warning: Undefined array key "caption" in /customers/4/7/2/oscartimmers.com/httpd.www/wp-content/themes/gt3-wp-frame-child/single-port.php on line 27 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/4/7/2/oscartimmers.com/httpd.www/wp-content/themes/gt3-wp-frame-child/single-port.php on line 27
Inklappen Meer info

16 jun 2010 in Making of

Tijdens de sportfotografie shoot voor TTV Hilversum – de grootste tafeltennisvereniging van Nederland – maakte Timon Jacob deze making of video opname. Hoewel met maar een moment is uit een fotoshoot die de hele dag duurde, vind ik het leuk om terug te zien. Het geeft een goede impressie van hoe ik werk als sportfotograaf. Een combinatie van regie en dingen laten gebeuren. De regie is noodzakelijk om de beelden qua sfeer, belichting en compositie een stap verder te krijgen dan de sportfotografie zoals we die al zo vaak zien. Ik werkte bij deze sportfotoshoot met extra krachtig en snel flitslicht, om de bewegingen te bevriezen en om de atleten extra te laten schitteren. Dit krachtige flitslicht vereist echter wel dat ik precies weet waar mijn model zich bevindt op het moment dat ik afdruk.

Wat ik precies ging fotograferen ontstond op natuurlijke wijze, door de spelers te laten tafeltennissen en daar als fotograaf op in te haken, als ik een interessante actie zag . Vervolgens vroeg ik dan in de meeste gevallen aan de spelers om deze spelhandeling – bijvoorbeeld de bal paralel over de tafel slaan – enige tijd te blijven herhalen, net zolang totdat ik dacht dat ik een mooie opname had. De timing was vrij lastig aangezien het zo’n snel balspel is. Tafeltennis op hoog niveau kun je echter niet langzaam spelen, dat ga je zien aan de houdingen. Dus  was het voor mij een kwestie van proberen te anticiperen op het ritme van de slagen.

Het making of filmpje van deze sportfotografie shoot is inmiddels meer dan 1.000 keer bekeken op Youtube. Ik ben altijd wel benieuwd hoe dat nou komt. Is het vanwege de sportende dames in beeld, vinden mensen het leuk om te zien hoe een sportfotograaf te werk gaat of… is het vanwege de smashbal die ik aan het eind van het filmpje in mijn nek krijg…  ;)  Laat het me weten! Ik hoor het graag.

 

 
 
Benieuwd naar de resultaten van de shoot? Bekijk ze hier: sport fotoshoot TTV Hilversum