Reclamefotografie | Oscar Timmers reclamefotograaf

Reclamefotografie | een vorm van toegepaste kunst.

 
Er zijn overeenkomsten en ook grote verschillen tussen mijn vrije werk en mijn reclamefotografie. Het grootste verschil is dat bij mijn vrije werk of portfolio fotografie ikzelf centraal sta – mijn gedachten, mijn beleving, mijn concept en het hele traject van voorbereiding tot en met eindproduct, het ligt allemaal bij mij;  bij mijn reclamefotografie staat de wens van de klant centraal. Welke boodschap wil de klant met mijn beelden overbrengen, daar gaat het om. Mijn inbreng als reclamefotograaf is variabel. Het varieert van sec het fotograferen van een strikt omschreven beeldwens – of zelfs een schets – tot een brede inbreng, waarbij ik meedenk over het reclameconcept – of in ieder geval over hoe ik dit concept zou vertalen naar beeld – en verantwoordelijk ben voor het hele reclamefotografie project, inclusief planning, de casting en het boeken van modellen, het vinden van locaties, het inzetten van styling en visagie, de fotografie zelf en tenslotte de post-prodructie. Vanwege deze variabele inzet zie ik mijzelf in mijn reclamefotografie opdrachten meer als consultant, fotografie consultant zoals u wilt. En zoals een consultant betaamt stem ik af met de klant:

  • wat is het (communicatie) vraagstuk dat op tafel ligt?
  • wat kan ik daarin als reclamefotograaf betekenen: hoe wordt het vraagstuk vertaald naar beeld en hoe zou ik deze beeldwens uitvoeren?
  • wat kan ik voor de klant betekenen qua project management. Wat regelt het de klant zelf en wat doe ik.

 

Klik hier voor een full-screen compilatie van mijn werk of op mijn portfolio voor een totaaloverzicht, met een beschrijving per project, voor klanten zoals Gouda Holland kaas, ABN AMRO, APG,  Eneco, Univé en het Ministerie van VWS.
 

Wilt u meer weten over wat reclamefotograaf Oscar Timmers kan betekenen voor uw organisatie?

 
Neem dan meteen contact op via het contactformulier of bel mij direct op 06 247 49 274.

 

Ik wil meer informatie of een offerte op maat