Reportagefotografie

Reportagefotografie Oscar Timmers

 
Reportagefotografie is een stijl van fotograferen die ik de laatste jaren steeds meer ben gaan waarderen. Uiteraard heb ik altijd reportagefotografie in opdracht gedaan, zoals evenementen fotografie in de eerste jaren van mijn professionele carriere, maar in de ontwikkeling van mijn portfolio zocht ik meer de geregisseerde en gestileerde benadering.
 
Hoewel ik nog steeds van de geregisseerde aanpak houd, ben ik steeds meer van reportagefotografie gaan genieten. Dat reportagefotografie de meest voor de hand liggende aanpak was tijdens fotografie voor Lindenhorst-Almata Jeugdzorg in opdracht van het Ministerie van VWS en tijdens een Bangladesh fieldtrip voor VSO, is logisch. Maar mijn reportagefotografie blijkt ook heel goed inzetbaar te zijn voor corporate en commerciële uitingen! Een mooi voorbeeld daarvan is de fotografie die ik voor een campagne van Gouda Holland kaas verzorgde tijdens een road trip langs Europees culinair erfgoed met topchef Robert Kranenborg. Het geeft een bepaalde echtheid en sfeer, die erg moeilijk te behalen is met zwaar geregisseerde en gestileerde fotografie. Voor mij houdt reportagefotografie in dat ik meeloop in een organisatie of situatie en daarbij probeer een bepaald onderwerp of thema in beeld te brengen. Bij reportagefotografie is het laten gebeuren en het toeval een kans geven van groot belang. Door tijdens mijn aanwezigheid de juiste positie te kiezen, geef ik het toeval een grotere kans. Tijdsdruk speelt vaak een grote rol: er is gewoonweg geen tijd om een situatie opnieuw (geregisseerd) te fotograferen. Ik moet dan accepteren dat de omstandigheden om ‘het perfecte beeld’ te schieten verre van optimaal zijn en als dat lukt, en ik daar gewoon in het moment kan zijn, dan komen er soms mooie beelden tot me, die ik waarschijnlijk niet had kunnen vangen als ik er echt naar op zoek was geweest.
 

Reportagefotografie en story telling: vertel het verhaal van uw bedrijf.

 
Mijn reportagefotografie komt ook prima tot zijn recht corporate communicatie uitingen van bedrijven. In de nieuwe hyper-connected realiteit verwacht de bezoeker van uw website met een druk op de knop inzicht te krijgen in uw onderneming. Wie werken er? Hoe verlopen de processen in het bedrijf? Met een frisse corporate bedrijfsreportage licht u een tipje van de sluier op!  Met het beeldmateriaal uit een reportagefotografie sessie kunt u niet alleen uw klanten, prospects, aandeelhouders of stakeholders informeren, het is ook perfect inzetbaar voor uw arbeidsmarktcommunicatie!
 
Bent u geïnteresseerd in mijn reportagefotografie, neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier:

 

Ik wil meer informatie of een offerte op maat