Over Oscar Timmers

You just do what you love, and then a style happens later on

David LaChapelle

 

Ik ben nieuwsgierig.

 

Nieuwsgierig naar jou, naar je achtergrond en je beweegredenen.
 
Portretfotografie geeft mij de mogelijkheid om even heel dichtbij jou en jouw wereld te komen. Het fotomoment is doorgaans kort, maar altijd intensief, omdat ik een mooie foto probeer te maken en tegelijkertijd wat wil leren over  jouw situatie en jouw beleving.
 
En als je wilt, zet ik je in het zonnetje, letterlijk en figuurlijk. Je bent voor mij even een filmster, liefst zonder sterallures, maar zelfbewustheid zie ik graag.
 
Mijn brede interesse en bedrijfskundige achtergrond ervaar ik als een voordeel in mijn werk, zowel als portretfotograaf als tijdens bedrijfsfotografie opdrachten. Het persoonlijke contact is erg belangrijk tijdens een fotoshoot. De meeste mensen waarderen oprechte interesse en vertellen dan graag over hun werk of andere achtergrond. Voordat ze er erg in hebben ontstaat er een gesprek en verdwijnt de impact van ‘die grote camera en al die lampen’. Mijn zakelijke ervaring blijkt ook een voordeel te zijn in de afstemming met het communicatiebureau of de klant. Het helpt dat ik verder kan kijken dan alleen de beeldwensen. Ik begrijp snel wat er speelt bij de klant en lever snel duidelijkheid over wat mijn bijdrage kan zijn en hoe ik het project zou aanpakken.
 
Het is mijn streven om me in mijn eigen (portfolio) fotografie meer te beperken tot die thema’s die verder gaan dan mijn interesse. Ik wil gefascineerd raken. Sportfotografie en muziekfotografie zijn daarbij voor mij vanzelfsprekende keuzes. Tevens is het mijn doel om gedurfdere fotografische keuzes te maken, qua compositie en licht.
 
Ik werk als portretfotograaf en reclamefotograaf voornamelijk in opdracht van reclame- en communicatiebureaus en communicatieafdelingen van grote en middelgrote ondernemingen. Tussen projecten door probeer ik vrij werk te maken voor mijn portfolio en fotografeer ik ook wel eens in opdracht voor particulieren die interesse hebben in mijn stijl. Graag maak ik uitstapjes naar documentairefotografie in het buitenland, in opdracht van NGO’s of commerciële organisaties.

 

Nieuwsgierig geworden naar mij?

 

Bel mij direct op 06 247 49 274 voor een afspraak en we praten snel verder… over beeld… en andere leuke zaken of klik op de onderstaande button om het contact formulier in te vullen. Ik neem dan vrijblijvend contact met je op.

 

Contactformulier