Raad van Bestuur fotografie

 

Raad van Bestuur fotografie is voor mij misschien wel de grootste uitdaging binnen bedrijfsfotografie. Het belang is groot, de kwaliteitseisen hoog en de tijdsdruk tijdens de fotoshoot nog hoger.
 

Het geheim van een succesvolle Raad van Bestuur fotoshoot?


 

  1. voorbereiden
  2. voorbereiden
  3.  

Voorbereiden dus. Vooraf stem ik de wensen voor de RvB fotografie met de opdrachtgever af en we bepalen samen hoe mijn signature als fotograaf in deze wensen zou passen. Wat zijn de richtlijnen van corporate communicatie? Welke uitstraling past in de huisstijl? Welke artistieke vrijheden mag ik me permitteren? Vervolgens worden locaties gezocht en getest voor de shoot. En tenslotte wordt uiteraard de shoot zelf gepland, inclusief het regelen van fotografie assistentie, een goede visagiste en de nodige extra lichtsets.
 
Op de dag van de raad van bestuur fotografie is het een kwestie van op tijd aanwezig om de lichtsets op te bouwen en te testen. De goede voorbereiding en het juiste team om je heen moeten dan zorgen dat ik voldoende ontspannen ben op het moment dat het RvB lid voor de camera verschijnt. Even kennis maken tijdens een kop koffie en de visagie breekt het ijs. En dan, actie. Van te voren maak ik een duidelijke afspraak: mijn opdrachtgever van corporate communicatie bewaakt de planning en we kijken samen naar de energie en het geduld van het RvB lid dat voor de camera staat. Fotografie op 3 locaties in 1 uur (inclusief visagie) vereist een strakke planning. Onder tijdsdruk een gewenste uitstraling neerzetten en ontspanning vinden bij het RvB lid is niet gemakkelijk, helemaal niet wanneer het gepande uur voor fotografie in de praktijk een half uur wordt. Het is passen en meten in de overvolle agenda’s van raad van bestuur leden en op het laatste moment kan er iets veranderen of tussenkomen, waardoor de fotoshoot kan worden verkort. Dat frustreert even, maar ik probeer tegelijk te berusten in het feit dat ik alles gegeven heb. Meer kan ik niet doen.
 
Na de fotoshoot maak ik een voorselectie waaruit mijn opdrachtgever de definitieve selectie kan bepalen, die zal worden nabewerkt tot eindproduct. Deze nabewerking of post productie wordt afhankelijk van de specifieke wensen van de klant en/of de beschikbare tijd door mijzelf verzorgd of door een gespecialiseerd beeldbewerker. Totdat het eindresultaat is… wat het moet zijn.
 
Benieuwd naar de resultaten van deze CEO fotoshoot? Bekijk een selectie beelden in mijn portfolio: CEO portret Wiebe Draijer.

Helaas, het is niet mogelijk om een reactie te geven.