Het Geheim van Gouda Holland

Inklappen Meer info

02 jul 2014 in Commercial, Travel

Klant: Nederlandse Zuivel Organisatie (bureau: Brand New Telly)

Locatie(s): Gouda, Delfstrahuizen, Uithoorn, Steenderen, Reims (Frankrijk), La Roche-en-Ardenne (België) en Modena (Italie)

Model(len): Robert Kranenborg

Gouda Holland kaas heeft recentelijk een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) gekregen. Om hier publiciteit aan te geven, heeft reclamebureau Brand New Telly de content campagne  Het Geheim van Gouda bedacht, die resulteert  in 4 kleine commerciële documentaires of documercials, met chefkok Robert Kranenborg in de hoofdrol. Robert Kranenborg bezoekt in de eerste aflevering de fabrikant van Gouda Holland kaas – Friesland Campina – en laat zich daar voorlichten over het procédé van kaasmaken. Hij bezoekt ook Boer Bartele in Delfstrahuizen en  zijn knuffelkoeien.

 

Vervolgens gaat hij in een oer Hollands DAFje met enkele Gouda Holland kazen, op roadtrip door Europa, op zoek naar bekende producten die ook geografische beschermd zijn. Hij bezoekt achtereenvolgens de mooie Champagne streek in Frankrijk, steekt zijn licht op over de Ardenner ham in het bourgondische La Roche-en-Ardenne in België en tenslotte reist hij naar het warme Modena in Italië voor een special over de Aceto Balsamico.

Een geweldige filmcrew volgt hem op zijn reis en schiet het materiaal voor de 4 documentaires (die nu on-line staan op www.goudaholland-kaas.nl). Ik mag de reclamefotografie verzorgen voor de website, de advertorials in en een boekje. Een prachtig avontuur en tegelijk een pittige uitdaging, omdat de reclamefotografie – en filmen vaak niet tegelijk kunnen plaatsvinden. De chemie in het team is echter zodanig dat overal een creatieve oplossing voor wordt bedacht!