Sportfotografie performance trainer Sam Praagman

Inklappen Meer info

30 mei 2015 in Commercial, Sports

Model(len): Sam Praagman en Latina-Nelsa Peilouw

Focus – precisie – explosieve kracht.

 
“Het geheim van fysieke vooruitgang in topsport zit in de juiste training en de juiste voeding.”
 
Oud-topsporter Sam Praagman is hard op weg om de performance trainer van Nederland te worden. Hij begeleidt topsporters bij het optimaliseren van hun sportieve prestaties en het minimaliseren van hun blessurerisico’s. Een van Sam’s specialisaties zijn de Olympische haltertechnieken, gebaseerd op zijn scholing bij voormalig Olympisch gewichtheffer Ton Leenders. In het verleden heeft Sam diverse nationale topatleten van AV Atverni begeleid in hun krachttraining. Momenteel helpt hij één van die atleten op weg naar zijn eerste marathon. In september zal Sam aan de slag gaan met de selectieteams van basketbalvereniging Woodpeckers uit Houten. Voor zijn nieuwe website en mediaset ben ik gevraagd sportfotografie te verzorgen, sfeervolle portretten en actiebeelden, op een mooie locatie.
 
Om te kunnen fotograferen bij zonsopgang, hebben we ’s ochtends afgesproken om half zes. Het is even doorbijten, maar het licht is dan ook prachtig. Een bijkomstig voordeel is dat we de eerste uren geen andere mensen door het beeld hebben lopen. Al wordt rond acht uur de perfect rimpelloze waterspiegel wreed doorbroken door drie fanatieke zwemmers die in wetsuits een rondje zwemmen. Een mooi moment om de fotografie set te verplaatsen naar een andere locatie en de explosieve squats van Latina in beeld te brengen.
 
Een prachtige locatie, mooi licht, rust op de set en twee enthousiaste professionals in mijn zoeker. Wat mij betreft een ideale fotoshoot. Ik zie nu al uit naar de volgende!
 
Interesse in een sport fotoshoot? Meer informatie over mijn werk als sportfotograaf en mijn benadering van sportfotografie vind je op Oscar Timmers sportfotografie