Sportfotograaf Oscar Timmers

“Als sportfotograaf zoek ik zowel voor mijn portretten als actiefoto’s het bepalende moment.”

 
“Le moment décisif” (het bepalende moment)  is dankzij Henri Cartier-Bresson een begrip in de fotografie.  Als sporter, sportliefhebber en sportfotograaf weet ik dat het bepalende moment ook een fenomeen is in sport. Iedereen die met volle overgave aan sport doet, kent het gelukkige gevoel van het perfecte moment… de score, de passeerbeweging, de trap of slag, die het verschil maakt. Het gebeurt vrijwel alleen als je als sporter op dat moment even alles los kunt laten en puur op gevoel beweegt. Als toeschouwer ken je dergelijke momenten ook, het moment dat je op het puntje van je stoel zit, juicht of kippenvel krijgt van een prachtig sport tafereel.
 
In mijn sportfotografie probeer ik deze bepalende momenten – van sporter en toeschouwer – samen te brengen. Ik ben geen nieuws sportfotograaf die het moment probeert vast te leggen met lange lens langs de zijlijn, maar een sportfotograaf die wil creëren of recreëren –  van dichtbij, zodat de kijker het gevoel krijgt dat ie in het moment zit. Mijn werkwijze als sportfotograaf verschilt per opdracht, maar belangrijke factoren zijn voorbereiding, regisseren en vooral het toeval omarmen. Daarom laat ik na een goede voorbereiding (de techniek – het licht) en na het behalen van de must-have beelden graag alles los in een sport fotoshoot. Gaan met die banaan! Ik laat sporters hun ding doen en probeer de beelden tot mij te laten komen. Bekijk hieronder de making of video van een fotoshoot voor TTV Hilversum voor een impressie van hoe ik te werk kan gaan als sportfotograaf op locatie.

 

Interesse in mijn werk als sportfotograaf?

Wilt u ook spectaculaire actiebeelden en sfeervolle sport portretten, voor uw merk, uw club, uw sponsor of voor uzelf als ambitieuze sporter? Neem dan direct contact op via de blauwe contactknop hieronder of bel mij voor meer informatie op  06 247 49 274.
 
 
Ik wil meer informatie