Sport fotoshoot Jumpsquare

03 jul 2015 oscar In Geen categorie

 

Sport fotoshoot Jumpsquare

 
Vandaag hebben we op een van de heetste dagen van het jaar bij een temperatuur van tegen de 40 graden Celcius mooie PR beelden gemaakt voor Jumpsquare, het grootste trampoline park van Europa dat binnenkort zijn deuren opent. Voor deze sport fotoshoot waren door Jumpsquare een selectie top trampoline springers opgetrommeld, die allen met een tomeloze energie, enthousiasme en moed hun technisch hoogstaande sprongen uitvoerden voor de camera van ondergetekende sportfotograaf.
 
Deze sportfotografie shoot was een mooie gelegenheid om mijn nieuwe Profoto B2 flitsset uit te testen. Profoto is waarschijnlijk het beste merk in off camera flitsapparatuur en blinkt met name uit in een zeer constante kleurtemperatuur van het flitslicht, een geweldig snelle output (wat snel achter elkaar flitsen op hoog vermogen mogelijk maakt) en een korte duur van de flits output en zelfs high speed synch waardoor de snelle bewegingen van de atleten kunnen worden bevroren. De Profoto B2 locatiekit is een hele investering, maar vanaf het moment dat de tas van de flits set opengaat, voelt het goed. Alles klopt aan deze flitsers: de bediening, de kwaliteit, het gemak waarmee je verandert van light shaming tool en in een handomdraai een andere octabox op een flitskop zet. Zelfs tijdens het eerste gebruik gaf mij dit gelijk het vertrouwen dat het goed komt met het licht.
 
Is een sport fotoshoot als deze met zulke hoogwaardige flitsapparatuur meteen een appeltje – eitje opdracht? Nou nee, dat zeker niet. Mooi licht maken blijft ook met perfecte flits apparatuur een uitdaging, zeker wanneer je modellen op en neer springen tot wel 5 meter hoogte. De grootste uitdaging bij deze sport fotoshoot was echter het scherpstellen op de springende modellen. Er werd erg veel gevraagd van het autofocus systeem van mijn Nikon D800, waarover ik over het algemeen erg tevreden ben. Uiteraard speelde bij deze sportfotografie niet alleen de explosieve bewegingen van de modellen een rol bij het scherpstellen, maar ook de weinige hoeveelheid aanwezig licht. Al met al een pittige uitdaging. Des te fijner om te vernemen dat de klant erg tevreden was met de beelden die binnenkort op hun website zullen verschijnen!
 

Ook interesse in een sport fotoshoot voor uw merk, sportvereniging of voor uzelf als sporter? Neem een kijkje op mijn pagina Oscar Timmers sportfotografie of bel mij direct op 06 247 49 274 voor meer informatie. Wie weet tot ziens!

Helaas, het is niet mogelijk om een reactie te geven.